Tips til forbedring av bildene dine

1) Poenget med bildet
2) ta bilder i .RAW format
3) Plassering
4) Nærmere
5) Luft
6) Fleksibel
7) Vær Tålmodig!
8) Din egen stil!

 

 

1) Hva er poenget med bildet?

Spør deg selv om disse tingene:

  • Hvorfor skal jeg ta dette bilde?
  • Hva skal bilde vise?
  • Hva er grunnen med bilde?
  • Er det distraksjoner i bildet?

2) Ta bilder i RAW-format

For dem som liker å endre på bildene, altså å redigere bildene i ettertid er RAW det alle beste å ta bilder i. Disse filene kommer ut uredigert, flere detaljer, og de mister ikke kvaliteten som man gjør ved å bruke JPEG.

3) Plassering, Beliggenhet og Lokasjon

Landskaps fotografering handler mer om plasseringen, og hvor du planlegger å gå. Du burde alltid ha en idé hvor og når du skal ta landskapsbilder. Ved å planlegge hvor og når så vil du få maksimalt ut av tiden når du er der, men også at du kommer seg trygt frem, og tilbake.

4) Kom deg nærmere bakken

Har du noe i forgrunnen? F.eks tekstur av sand, gress, mose, stener, fjell osv Rennende vann.: Vi snakker da om elv, hav, bekk osv – Kom så nærme som mulig – prøv å få litt lenger lukketid for å få et silkemykt vann. Refleksjoner.: Prøv å kom deg så nærme den reflekterende overflaten som mulig og så langt ned som mulig. Dette lager balanse og symmetri i bildet Forstørr Forgrunnen.: Prøv å forstørr forgrunnen ved å komme deg nærmere forgrunnen og lenger ned.

5) Prøv å ha litt luft i kantene

Vær nøye med å ikke ha elementer i kanten på bildene. Prøvd å ha litt luft mellom kantene på bildet.

6) Vær fleksibel, ta bilder i høyde og liggende format

De fleste tar bilder i øyne nivå – for å variere så kan du legge deg ned på bakken, gå høyere, sikt kamera litt nedover mot bakken. Ta bilder i landskap og portrett orientering – Liggende og stående!

7) Vær Tålmodig!

Vær tålmodig! Først å fremst kommer hvor og når inn, det å sette seg ned på en fjelltopp for å vente på den perfekte solnedgangen krever tålmodighet. Det kan ta mange timer til noen sekunder fra det perfekte bilde er borte.
Med tålmodighet så ønsker man det beste og perfekte været, sjekk forholdene for regn, vind, skydekke, sol osv for å få de beste bildene. Jeg har telefonen med hele tiden, på denne har jeg en App som heter; PhotoPills – denne viser hvor solen går opp, hvor den går ned, også hvor stjerner o.l er på himmelen.

8) Lag din egen stil!

Du prøver kanskje å etterligne «profesjonelle» fotografer i stil og bilderedigering men det blir ikke likt eller så man milevis unna disse fotografiene. Jeg anbefaler deg å lage din egen stil på hva du tar bilder av og redigeringen av bildene. Finn din egen stil!

 

Del denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.