Google Analytics Verktøy som er Gratis

Bli synlig på Google – Sjekk ut hvordan her

by | May 22, 2024 | SEO | 0 comments

Hvordan bli synlig på Google og få den på toppen av søkeresultatene?

I denne veiledningen går vi ikke rundt grøten, her skal jeg dele en detaljert, trinn-for-trinn om hvordan du får nettsiden din på Googles verktøy. Vi vil utforske hvert verktøy du vil komme over underveis.

Hva tilbyr Google som er gratis?

 • Google Analytics
 • Google Search Console
 • Google Tag Manager
 • Google Ads
 • Google Business Profil
 • Google Trends / Google Søketrender

Under skal vi ta for oss alle sammen – slik at du kan bruke Googles verktøy som de skal brukes.

Utvikling av nettsiden

a) Valg av teknologi: Mange sliter med å velge riktig nettstedsplattform. Her er et par avgjørende ting å vurdere når du velger teknologi: Budsjett og Kontroll. Ideelt sett bør du velge en teknologi du kan administrere selv frem til bedriften din skalerer opp, og som passer innenfor budsjettet ditt. Populære alternativer inkluderer Shopify og WordPress. WordPress tilbyr mange SEO verktøy som automatisk indekserer sider, poster osv. Dette er veldig hjelpsomt når man legger ut en del artikler.

b) Valg av Utvikler: Det er viktig å velge et selskap eller en person som skal bygge nettstedet ditt på den riktige måten. Dessverre bygger mange utviklere nettsteder uten å tenke på SEO. Dette kan resultere i et dårlig strukturert nettsted som hindrer evnen din til å konvertere besøkende til kunder.

Innsending av nettsted til søkemotorer (Google)

Når nettstedet ditt er utviklet, er det første steget å sende det til en søkemotor, som for eksempel Google, for indeksering av dens roboter.
Disse robotene leser nettsteder, og hvis de finner at nettsidene dine er godt strukturert, vil de begynne å vise dem i søkeresultatene.

Slik sender du nettstedet ditt til Google – se mer her

Google Search Console

Dette er et gratis verktøy fra Google som lar deg sende nettstedet, Sitemapet ditt til Google etter utviklingen.
Du kan opprette en konto her. Når du har opprettet en konto, vil Google-roboten indeksere nettsidene dine. Sider uten feil vil bli oppført på Google. For sider med feil kan du rette opp problemene og sende dem på nytt.

Den ultimate guide til Google Search Console - Performance

Ekstra fordeler med Google Search Console:

 • Se indekserte URL-er og identifiser de med indekseringsproblemer.
 • Send nettsider gjennom et sitemap, som fungerer som en kart over nettsidene dine, og hjelper Google-roboten med å forstå nettstedets struktur.
 • Fjern uønskede URL-er fra Googles indeks.
 • Analyser nettsideytelse, inkludert rangering for spesifikke søk, klikk og visninger.
 • Få innsikt i nettsidens lastehastighet og brukeropplevelse.

Google Analytics

Et annet gratis verktøy er Google Analytics hjelper deg med å forstå besøkende på nettstedet ditt. Det sporer hvor besøkende kommer fra, hvilke sider de samhandler med, navigasjonsstiene deres og utgangspunktene. Sjekk ut Google Analytics her

Google Analytics Dashboard

Google Analytics Dashboard

Google Analytics er et kraftig verktøy som brukes til å analysere besøkendes atferd på et nettsted eller en app. Her er hva Google Analytics brukes til:

 • Besøkendeanalyse: Det gir innsikt i hvem som besøker nettstedet ditt, hvor de kommer fra, og hvilke enheter de bruker.
 • Atferdsanalyse: Det viser hvilke sider besøkende ser på, hvor lenge de blir, og hvilke handlinger de utfører på nettstedet.
 • Konverteringssporing: Det lar deg spore handlinger som salg, påmeldinger, nedlastinger eller andre ønskede handlinger utført av besøkende.
 • Målsetting: Det tillater oppretting av tilpassede mål for å spore spesifikke handlinger som er viktige for nettstedets suksess.
 • Segmentering: Det gir muligheten til å segmentere besøkende etter ulike kriterier som demografi, geografi, enhetstype, eller trafikkilde.
 • Rapportering: Det genererer detaljerte rapporter som viser ytelsesmålinger, trafikkilder, og adferdsanalyse for å evaluere nettstedets effektivitet.
 • Annonseringsanalyse: Det integreres med Google Ads for å spore effektiviteten av annonsekampanjer og ROI.

Samlet sett brukes Google Analytics til å forstå og evaluere nettstedets ytelse, identifisere områder for forbedring, og ta informerte beslutninger for å optimalisere nettstedet for å oppnå forretningsmål.

Google Tag Manager (GTM)

Dette er et gratis verktøy fra Google som fungerer som en sentralisert plattform for administrering av sporingstagger på nettstedet ditt. Med GTM kan du administrere og implementere forskjellige typer sporingssnutter, for eksempel analysekode, konverteringssporing, remarketingtagger, og annen tredjeparts sporing, uten å måtte redigere nettstedets kildekode direkte.  Ved å bruke GTM kan markedsførere og nettstedsadministratorer enkelt legge til, redigere, og fjerne sporingstagger gjennom GTM sitt brukervennlige grensesnitt, og dette gjør det mulig å raskt implementere endringer og spore ulike aspekter av nettstedets ytelse uten å være avhengig av utviklere for hver enkelt endring.

GTM gjør det også mulig å administrere og distribuere andre Google-verktøy som Google Analytics, Google Ads, og tilknyttede markedsføringsverktøy, alt fra én sentralisert plattform, noe som gir bedre kontroll og fleksibilitet over sporing og analyse av nettstedets ytelse.

Google Ads – Søkeordplanleggeren

Google Ads er en nettbasert annonseringsplattform utviklet av Google. Den gir bedrifter og annonsører muligheten til å opprette annonser for å markedsføre sine produkter eller tjenester på ulike plattformer i Google-nettverket. Dette kan omfatte visning av annonser i søkeresultater, på nettsteder og i apper som samarbeider med Google. Google Ads Søkeordplanleggeren tilbyr flere nyttige funksjoner, inkludert:

 • Søkeordforslag: Verktøyet genererer forslag til relevante søkeord basert på produkter, tjenester eller nettstedet ditt, og gir innsikt i søkevolumet og konkurransesituasjonen for hvert søkeord.
 • Søkevolumtrender: Du kan få innsikt i søkevolumtrender for bestemte søkeord og søkefraser over tid, noe som kan være nyttig for sesongbasert markedsføring eller kampanjeplanlegging.
 • Prognoser for klikk og kostnader: Søkeordplanleggeren kan gi anslag over forventet ytelse for bestemte søkeord, inkludert antall forventede klikk og anslåtte kostnader.
 • Målretting: Det lar deg målrette søkeord basert på geografisk plassering og språk, noe som kan være nyttig for lokal markedsføring.

Google Business Profil

Google Business Profil er en gratis tjeneste fra Google som lar bedrifter administrere sin online tilstedeværelse på Google Søk og Kart.
Bedrifter kan legge til og oppdatere informasjon som navn, adresse, åpningstider, og bilder, samt publisere oppdateringer og svare på kundeanmeldelser. Dette øker synligheten i lokale søk og hjelper kunder med å finne og kontakte virksomheten.

Google Business Profil er en verktøykasse som gir bedrifter mulighet til å:

 1. Opprette og administrere en bedriftsoppføring: Bedrifter kan legge til informasjon som navn, adresse, telefonnummer, åpningstider, og nettside.
 2. Publisere oppdateringer: De kan dele nyheter, tilbud og hendelser direkte på Google.
 3. Legge til bilder: Bilder av virksomheten, produkter, tjenester, og interiør kan lastes opp for å gi potensielle kunder en bedre visuell forståelse.
 4. Samhandle med kunder: Bedrifter kan svare på anmeldelser, spørsmål og meldinger fra kunder.
 5. Innsikt og statistikk: Detaljert informasjon om hvordan kunder finner og samhandler med oppføringen, inkludert søkeord, visninger og handlinger.

Google Business Profil brukes til flere formål som gagner både bedrifter og kunder:

 1. Økt synlighet: Ved å ha en oppdatert profil, kan bedrifter bli enda mer synlige i lokale søk, noe som øker sjansen for å tiltrekke seg nye kunder.
 2. Forbedret engasjement for kunder: Bedrifter kan kommunisere direkte med kunder gjennom anmeldelser og spørsmål, noe som kan forbedre tilfredshet og lojalitet blant kundene sine.
 3. Kundeinnsikt: Ved å bruke innsiktsverktøyene kan bedrifter forstå hvordan kunder finner dem, og hvilke aspekter av oppføringen som driver mest engasjement.
 4. Markedsføring: Google Business Profil kan brukes som en gratis markedsføringskanal hvor bedrifter kan promotere spesielle tilbud, nyheter og hendelser.
 5. Kart og vei beskrivelser: For bedrifter som er avhengige av fysisk besøk, som restauranter, butikker og kontorer, er det viktig at kunder enkelt kan finne og navigere til lokasjonen via Google Maps.

Hva er Google Trends – Google Søketender

Google Trends er en gratistjeneste fra Google som analyserer populariteten av topp søkeord i Google Søk på tvers av ulike regioner og språk.
Denne fine tjenesten gir innsikt i hva folk søker etter på Google, og hvor populære disse søkene er i forhold til hverandre over tid. Her er noen hovedfunksjoner og bruksområder for Google Trends:

 1. Popularitet: Den viser hvor ofte et bestemt søkeord blir søkt på i forhold til det totale søkevolumet i forskjellige regioner og tidsepoker. Dette hjelper med å forstå trendene i interessen for forskjellige emner over tid.
 2. Sammenligning av søkeord: Du kan sammenligne interessen for flere søkeord samtidig. Da kan man se hvordan ulike emner, produkter eller tjenester står opp mot hverandre i popularitet.
 3. Geografisk: Google Trends gir data om hvor i verden eller landet interessen for et bestemt søkeord er høyest. Dette gir deg innsikt i regionale forskjeller og hjelpe med målrettet markedsføring hvis du f.eks selger/har publikum til andre land.
 4. Relaterte søk: Tjenesten viser også relaterte søk som ofte gjøres sammen med det primære søkeordet, noe som kan gi en dypere forståelse av brukernes interesser og intensjoner.
 5. Søketrender over tid: Du kan se hvordan interessen for et søkeord har utviklet seg over tid, inkludert variasjoner basert på sesong. Da kan du også forutsi fremtidige trender eller for å planlegge kampanjer på best mulige tidspunkter.

Hvordan forbedre Søkemotoroptimalisering for nettsiden?

Det kan du lese her: Hvordan man forbedrer SEO på nettsiden

Har du spørsmål så kan du bare kommentere under, eller sende meg en epost. :)

Del denne artikkelen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.