Nasjonalpark: Femundsmarka nasjonalpark

Femundsmarka nasjonalpark[

573 km² | Vernet i 1971 | Villmarkspreget område med sjøer og vassdrag | Eldorado for fiske | Merkede DNT-stier og -hytter

Femundsmarka nasjonalpark er et storslått og uberørt naturområde som ligger i Hedmark og Trøndelag fylker i Norge. Opprettet i 1971, dekker nasjonalparken et område på rundt 573 kvadratkilometer og er kjent for sine store skogkledde områder, dype innsjøer, og majestetiske fjelltopper.

Beliggenhet og Ankomst: Femundsmarka nasjonalpark ligger i den østlige delen av Norge, og det er flere måter å nå området på. Besøkende kan komme til parken med bil, buss eller tog, og det er flere innganger og turisthytter som gir tilgang til området. Det er også mulig å komme til parken via båt, da flere innsjøer og elver krysser området.

Attraksjoner: En av hovedattraksjonene i Femundsmarka nasjonalpark er dens varierte landskap og unike natur. Parken består av store skogområder, fjellvann, elver, bekker og myrer, som tiltrekker seg besøkende med sin naturlige skjønnhet og fredelige atmosfære. De vakre innsjøene, som Femunden, er også populære destinasjoner for båt- og kanopadling.

Dyreliv: Femundsmarka nasjonalpark er hjemmet til et variert dyreliv, inkludert mange sjeldne og truede arter. Parken er spesielt kjent for sin bestand av villrein, som vandrer fritt gjennom skoger og fjellandskap. Besøkende kan også ha muligheten til å se elg, bjørn, jerv, og en rekke andre dyrearter som lever i området.

Aktiviteter: Det er flere aktiviteter for besøkende å nyte i Femundsmarka nasjonalpark, inkludert fotturer, sykling, fiske, kanopadling, og skiturer om vinteren. Parken tilbyr også guidede turer og arrangementer gjennom hele året, som gir besøkende muligheten til å lære mer om områdets natur, historie og kultur. Det er også flere godt merkede stier, hytter og campingplasser for de som ønsker å utforske parken til fots eller på egen hånd.

Kulturhistorie: I tillegg til sin naturlige skjønnhet, har Femundsmarka nasjonalpark også en rik kulturhistorie og tradisjonell bruk av området. Parken har flere historiske og kulturelle attraksjoner, inkludert gamle setergrender, samiske boplasser og rester etter gammer og gammetufter, som gir et fascinerende innblikk i områdets fortid og dets rolle som et viktig kultursenter gjennom tidene.

Femundsmarka nasjonalpark er et fantastisk og mangfoldig reisemål som byr på en rekke spennende opplevelser for natur- og kulturinteresserte besøkende. Enten du er interessert i friluftsliv, dyreliv, kulturhistorie, eller bare ønsker å nyte den vakre naturen, vil et besøk til Femundsmarka nasjonalpark gi deg uforglemmelige minner og en dypere forståelse av den unike skjønnheten og rikdommen til det norske landskapet.

Båten Fæmund II har sitt sørligste stoppested i Elgå. Her finner du besøkssenter for Femundsmarka nasjonalpark, med en bygning som er inspirert av samisk byggeskikk. Her kan du få vite mer om hva som venter deg i Femundsmarka, lære om spennende natur og kultur i området, og om den sørsamiske bosettingen. Du kan også få tips om fine ruter og om hvor storfisken biter. Besøkssenteret er åpent gjennom hele sommeren og har begrensede åpningstider resten av året.