Nasjonalpark: Junkerdal nasjonalpark

Junkerdal nasjonalpark

682 km | Vernet i 2004 | Rik fjellflora | Spennende kulturhistorie | Tamreindrift i hele nasjonalparken

Besøkssenter nasjonalpark Nordland gir deg en smakebit av nordnorsk natur og kultur gjennom sine utstillinger om geologi, dyreliv, friluftsliv, samisk og annen tradisjonell bruk. Sammen med Adde Zetterquist kunstgalleri er Besøkssenter nasjonalpark Nordland en del av Nordland nasjonalparksenter. Adde Zetterquist kunstgalleri har faste kunstutstillinger av Per Adde og Kajsa Zetterquist, to kunstnere med mangeårig engasjement for natur- og miljøvern.

Junkerdal nasjonalpark, en perle av uberørt natur, ligger i Nordland fylke i Nord-Norge. Etableringen av parken skjedde i 2004, og den dekker et område på omtrent 682 kvadratkilometer. Dette majestetiske landskapet, med sine majestetiske fjell, dype daler og frodige skoger, er en drømmedestinasjon for naturelskere og friluftsentusiaster.

Beliggenhet og Ankomst: Nasjonalparken er tilgjengelig via veier og stier fra nærliggende tettsteder og byer, inkludert Sulitjelma og Røsvatnet. Adkomstpunktene inkluderer parkeringsområder og turisthytter som gir en ideell startpunkt for utforskning av området.

Attraksjoner: Junkerdal nasjonalpark er kjent for sitt varierte landskap og spektakulære fjellformasjoner. Området inkluderer flere imponerende fjelltopper, som Sørfjellet og Junkerfjellet, samt dype daler og klare elver. Parken er også hjemmet til det majestetiske Rago nasjonalpark, som grenser til Junkerdal i øst. Jakobsbakken var et lite gruvesamfunn knyttet til gruvene i Sulitjelma. På det meste var det opp mot 400 fastboende i denne lille grenda. I landskapet finnes det spor fra denne tida. Det industrielle gruvesamfunnet står i skarp kontrast til de store fjellområdene i nasjonalparken noen hundretalls meter unna. Området er en viktig innfallsport til Junkerdal nasjonalpark og det satses nå på turisme og overnatting på Jakobsbakken.

Naturen og Fjellene: Naturen i nasjonalparken er vill og variert, med tett skog, frodige daler og bratte fjellsider. Fjellene i Junkerdal tilbyr fantastiske muligheter for fjellturer og klatring, med spektakulære utsikter over det omkringliggende landskapet og fjordene i det fjerne.

Dyreliv: Junkerdal nasjonalpark er et viktig habitat for en rekke dyrearter, inkludert elg, reinsdyr, gaupe, jerv og bjørn. Parken er også et paradis for fuglekikkere, med mange sjeldne og truede fuglearter som trives i området. Besøkende har gode sjanser for å se disse dyrene i deres naturlige habitat.

Turstier og Aktiviteter: Parken tilbyr et omfattende nettverk av turstier som tar deg gjennom noen av de mest spektakulære landskapene i Nord-Norge. Fra korte, lette turer til utfordrende flerdagers vandringer, er det noe for enhver ferdighetsnivå og interesse. Andre populære aktiviteter inkluderer fiske, kanopadling og camping under stjernehimmelen.

Junkerdal nasjonalpark er en juvel i Nord-Norge, og en skattekiste av naturskjønnhet og eventyr. Enten du er ute etter å utforske de dramatiske fjellene, observere det varierte dyrelivet eller bare nyte stillheten i naturen, vil denne nasjonalparken imøtekomme dine behov og gi deg uforglemmelige opplevelser i naturen. Ta turen og oppdag den unike skjønnheten som venter i Junkerdal nasjonalpark. Besøkssenter nasjonalpark Nordland gir deg en smakebit av nordnorsk natur og kultur gjennom sine utstillinger om geologi, dyreliv, friluftsliv, samisk og annen tradisjonell bruk. Sammen med Adde Zetterquist kunstgalleri er Besøkssenter nasjonalpark Nordland en del av Nordland nasjonalparksenter. Adde Zetterquist kunstgalleri har faste kunstutstillinger av Per Adde og Kajsa Zetterquist, to kunstnere med mangeårig engasjement for natur- og miljøvern.