Nasjonalpark: Øvre Pasvik Nasjonalpark

Øvre Pasvik nasjonalpark

Ligger i Pasvikdalen ca 100 km sør for Kirkenes lengst øst i Norge. Pasvikdalen ligger mellom Finland og Russland.

Øvre Pasvik nasjonalpark, ligger i Sør-Varanger kommune i Finnmark fylke, er et fantastisk eksempel på den uberørte skjønnheten i det nordlige skandinaviske villmarken. Etablert i 1970, dekker denne nasjonalparken et område på rundt 119 kvadratkilometer og er en av de eldste nasjonalparkene i Norge. Med sin blendende natur, varierte terreng og rike dyreliv, er Øvre Pasvik et ideelt reisemål for de som søker eventyr og opplevelser i det arktiske landskapet.

Beliggenhet og Ankomst: Nasjonalparken er tilgjengelig via veier og stier fra nærliggende tettsteder som Kirkenes og Neiden. Adkomstpunktene inkluderer informasjonssentre og turisthytter som gir en ideell startpunkt for utforskning av området.

Attraksjoner: Øvre Pasvik nasjonalpark er kjent for sin rike natur og unike landskap. Parken inkluderer majestetiske fjell, dype daler, frodige skoger og klare elver. Den meanderende Pasvikelva, som renner gjennom dalen, er en av de mest fremtredende attraksjonene i området og tilbyr fantastiske muligheter for fiske og naturopplevelser. I Øvre Pasvik nasjonalpark finner du den største urskogen av furu i Norge.

Naturen og Fjellene: Naturen i nasjonalparken er variert og imponerende, med tett skog, åpne sletter og dramatiske fjellformasjoner. Fjellene i Øvre Pasvik tilbyr fantastiske muligheter for fjellturer og klatring, med spektakulære utsikter over det arktiske landskapet og elven nedenfor.

Dyreliv: Øvre Pasvik nasjonalpark er et viktig habitat for en rekke dyrearter, inkludert elg, reinsdyr, gaupe, jerv og bjørn. Parken er også et paradis for fuglekikkere, med mange sjeldne og truede fuglearter som trives i området. Besøkende har gode sjanser for å se disse dyrene i deres naturlige habitat.

Turstier og Aktiviteter: Parken tilbyr et nettverk av turstier som tar deg gjennom noen av de mest fantastiske landskapene i Nord-Norge. Fra korte, lette turer langs elvebredden til utfordrende fjellturer, er det noe for enhver ferdighetsnivå og interesse. Andre populære aktiviteter inkluderer fiske, bærplukking og camping under stjernehimmelen.

Øvre Pasvik nasjonalpark er en skattekiste av naturskjønnhet og eventyr. Enten du er ute etter å utforske de majestetiske fjellene, observere det varierte dyrelivet eller bare nyte stillheten i naturen, vil denne nasjonalparken imøtekomme dine behov og gi deg uforglemmelige opplevelser. Ta turen og oppdag den unike skjønnheten som venter i Øvre Pasvik nasjonalpark.