Fjellområde: Glittertind – 2,452moh

Norges nest høyeste fjell er Glittertind

Det har en høyde på 2 452 meter over havet.

Glittertind, kronet som Norges nest høyeste fjell, stiger majestetisk over det fantastiske landskapet i Jotunheimen nasjonalpark. Dette ikoniske fjellet tiltrekker seg besøkende fra fjern og nær med sin blendende skjønnhet og enestående naturlige attraksjoner.

Beliggenhet:

Glittertind befinner seg i den storslåtte Jotunheimen nasjonalpark, et av Norges mest elskede og ikoniske fjellområder. Fjellet er tilgjengelig fra flere utgangspunkter, men ofte starter eventyret fra Spiterstulen eller Glitterheim, to fjellhytter som ligger i nærheten.

Attraksjoner:

En av hovedattraksjonene til Glittertind er selvfølgelig selve toppen. Å bestige Glittertind er en utfordrende, men uforglemmelig opplevelse, og når man når toppen, blir man belønnet med en fantastisk utsikt over Jotunheimens majestetiske landskap. Utsikten strekker seg over snødekte fjelltopper, dype daler og glitrende innsjøer, og gir et innblikk i naturens kraft og skjønnhet. Når man når toppen av Glittertind, blir man belønnet med en panoramautsikt uten sidestykke. På en klar dag kan man se over fjellene i Jotunheimen nasjonalpark og kanskje til og med få et glimt av Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen. Det er en følelse av triumf og ærefrykt som fyller en når man står på toppen av Glittertind og tar inn den fantastiske utsikten.

Dyreliv:

Jotunheimen nasjonalpark er hjemmet til et variert dyreliv, og Glittertind er intet unntak. Mens du utforsker stiene rundt fjellet, kan du være heldig å få øye på reinsdyr som beiter fredelig i fjellet, fjellrev som sniker seg gjennom landskapet, eller en rekke fuglearter som flyr over himmelen.

Turstier:

Det er flere turstier som fører til Glittertind, og hver rute byr på sine egne unike utfordringer og belønninger. Fra Spiterstulen kan du ta den populære stien som fører opp til fjellet, og underveis vil du passere vakre innsjøer, frodige daler og imponerende fjellformasjoner. For de som er mer erfarne fjellvandrere, er det også muligheter for lengre og mer utfordrende ruter, inkludert turer som kombinerer Glittertind med andre topper i området.

Glittertind er ikke bare et fjell, det er en opplevelse. Enten du er en erfaren fjellklatrer som søker en utfordring, eller bare en naturelsker som ønsker å nyte den spektakulære naturen, vil et besøk til Glittertind gi deg minner for livet.

Innhold på siden