Fjellområde: Glittertind – 2,452moh

Norges nest høyeste fjell er Glittertind, som ligg 2452 m.o.h., er nesten himmelsk med flott utsikt utover store deler av Jotunheimen.

Det har en høyde på 2 452 meter over havet.

Toppen av Glittertind er dekka av ei praktfull snø- og iskappe, og har fått navnet sitt fra elva Glitra, som renn frå Glitterholet i Visdalen. Fjellet ligg nordaust i Jotunheimen mellom Visdalen og Veodalen i Lom kommune.

Landets nest høyeste topp er en relativt enkel tur fra Glitterheim turisthytte. I motsetning til Galdhøpiggen, som ble besteget regelmessig utover 1860-tallet, var det lite trafikk på Glittertind. Den enkleste ruta går vestover via Steinbudalen og følgjer sommarstien aust for Glitterbrean eller oppover sjølve breen. Mot toppen holder en først mot høyde 2274, før en kommer opp og inn på ryggen mot selve toppen. Vel oppe kan du nyte en av landet sine flotteste utsikter. Toppunktet har utoverhengjande skavlar, så ikke gå for langt ut på kantene.

Fra Spiterstulen:
Det er og mulig å starte turen til Glittertind fra turisthytta Spiterstulen i Visdalen. Da går du nordaust over Skautkampan, over Skauta og vidare langs Steindalselve og ryggen austover til toppen. Retur same veg, eller ned til Glitterheim. På denne turen må du rekne med å bruke rundt 9 timar.

Adkomst: 
Til Glitterheim: Med eigen bil over Valdresflya, tek ein av Fv 51 i Randsverk og køyrer 23 km etter grusvei (bomveg) fram til parkeringsplassen på nasjonalparkgrensa i Veodalen. Parkeringa er gratis. Fra her er det ca. 1,5 times gange eller ca. 45 min. sykkeltur på grusveg fram til Glitterheim – ca. 7 kilometer. Her er det mulig å leie sykkel for å komme seg inn til Glitterheim. Henting av bagasje etter avtale med vertskap

Om ein kjem frå vest (Lom), følg Rv 15 til Garmo, og sætervegen Hesthagen – Smørli (bomveg). Det er ca. 40 km frå Lom til nasjonalparkgrensa.

Om sommeren går det tog/buss fra Otta til Randsverk eller buss via Fagernes til Randsverk. Her er det taxi inn til nasjonalparkgrensa i Veodalen.

kilde: Visit Jotunheimen AS