Oppnå skarpe fotografier av landskap fra forgrunn til bakgrunn

by | February 15, 2022 10: 20 am | Tips for fotografering | 0 comments

f/16: Bra for dyp fokusering når du har et forgrunnsmotiv nær deg og en bakgrunn som er veldig langt unna.

I en tidligere artikkel anbefalte vi å bruke f/11 for å fange store landskap med dyp dybdeskarphet. Det kan imidlertid være tilfeller der du ønsker å inkludere et nærbilde av et objekt i nærheten i det samme bildet.

I slike tilfeller kan det hende at f/11 ikke gir nok dybdeskarphet til å holde både forgrunnsmotivet og den fjerne bakgrunnen i skarp fokus. Dette er grunnen til at mange profesjonelle fotografer velger å bruke f/16.

Men vit dette:

– Jo smalere blenderåpning, desto større er sjansene for diffraksjon, noe som fører til at detaljene ser mindre skarpe ut og den generelle bildekvaliteten blir dårligere. Diffraksjonskorreksjonsfunksjonen på kameraet og i Digital Lens Optimizer-funksjonen i Digital Photo Professional kan til en viss grad korrigere dette, men forebygging er alltid bedre enn kur. Dette er grunnen til at mange profesjonelle fotografer prøver å ikke gå smalere enn f/16 bortsett fra under spesielle omstendigheter.

– Lukkerhastigheten reduseres for å sikre tilstrekkelig eksponering. Vær forberedt og ta skritt for å stabilisere utstyret ditt. Hvis du ikke vil at den skal bremses for mye, still inn en høyere ISO-hastighet.

Bonusteknikk: Lag solstråler for å fremheve fotografiet!
Når du øker blenderåpningen og begrenser blenderåpningen, vil konsentrerte lyskilder i rammen (som solen) se ut til å gi ut lange, skarpe striper med lys kjent som solstråleutbrudd. Du kan bruke dem til å få bildet ditt til å se mer interessant ut.

Del denne artikklen

Vis / Skjul Kommentarer (0 kommentarer)
L

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.